Hellig tre konger

den 5 januar er der optog og fejring af hellig tre konger mange steder her, vi var sammen med Ruthog Tage, Ann og Leif omme i byen og se på "festlighederne" det var ret spændende at se først kom Maria og Josefs med Jesus barnet- det var et "rigtigt" barn, da de havde sat sig i "stalden" kom så optoget med musik og en masse børn der var fint klædt ud- de skulle op og synge -og til sidst i optoget kom så de tre konger på hver sin trone, der blev smidt en masse slik ud til børnene der stod langs ruten, vi havde en rigtig fin plads på en kineser restaurant der havde vi nærmest "første parket".

Nytårs hygge

Den 2 januar var vi 10 dansker som samles hos Helle og Peter for at spise varme vafler, jeg var så heldig at få et vaffeljern af Luna i julegave, og det skulle tages i brug.Vejret var som næsten altid bare så dejligt her.

nytår 2014/15

Nytårsaften var vi ude at spise vi var sammen med Inge Lise og Jens Erik fra Grenå (de bor på camping torre del mar) på restaurant Tanit og få en rigtig skøn nytårs meny incl drikkevarer til kun 45 euro pr. pers.der var en rigtig god stemning og maden var fantastisk, da klokken slog 12 var der cava (spansk champagne) og vindruer - her er det en tradition at man spiser en vindrue til hvert af de 12 timeslag- der var også hatte og andet "spas"

julen 2014

Juleaften holdt vi selv i vores fortelt, det var meget hyggeligt og vi havde en rigtig dejlig jul.

Vi var til julegudstjeneste i den danske kirke, Lux mundi, og derefter gik vi hjem og stegte andebryst og lavede brune kartofler, risalamande havde vi lavet om formiddagen, da vi var ved at være klar til at spise skulle vi lige have varmet rødkålen, men hvor var det nu lige den var? vi ledte overalt(mente vi) men ingen rødkål, så vi blev enige om at den nok var glemt i Eroski (et stort supermarked) men da vi var næsten færdig med at spise, vi var igang med desserten kommer Jean i tanke om at rødkålen var bleven gemt i "magasinet" under sædet, så nu har vi det til en anden gang.

Migas i Torrox

D.21/12 var vi Torrox og spise migas, det er en meget gammel tration de holder hvert år sidste søndag før jul, der bliver alle de "fattige" bespist med brød og vin der bliver serveret en ret som består af semuljegryn der er tilberedt med oliven olie, og krydderier og serveret med en salat med appelsin,oliven, løg,og tomater og dertil får man så "Dulce" en lokal vin lavet af bl.a. rosiner, det er en lidt sød hedvin, der er også en masse boder og der er optræden med musik og dans,en rigtig spændende og anderledes oplevelse

Gløgg i petanque klubben

Den 19/12 fik vi julegløgg og hjemmebagte æbleskiver i petanque klubben, det var rigtigt hyggeligt at sidde ude og drikke julegløgg men der var nok ikke så meget "julestemning" men æbleskiverne og gløggen som formand Lars kom med smagte skønt, og der var en rigtig god stemning.